Sfeervol Kerstconcert Irene Hasselt en Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst

Afgelopen zaterdag, 17 december, vond er een sfeervol kerstconcert van Christelijk Fanfarekorps Irene o.l.v. Henk Beens en Kees Does en het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst o.l.v. Freddy Veldkamp plaats in de Grote- of St. Stephanuskerk te Hasselt.

Irene en  het Mannenkoor brachten  voor een goed gevulde Grote Kerk hun programma met traditionele en vernieuwende kerstmuziek ten gehore. Na de imponerende opening  door orkest en koor met ‘Komt allen tezamen’ opende Dominee Nijland  uit Mastenbroek de avond met een overdenking over de Vrede die we als mensen vaak zo missen, maar die te vinden is bij Jezus Christus.

Daarna vervolgde het koor het concert met onder andere het Tottile Hostias en het verstilde Eeuwen Geleden. Vervolgens was er een bijdrage van het fluitensemble van Irene met muziek van John Rutter en een arrangement van de eigen dirigent K. Does. Het orkest van Irene begeleidde de samenzang, en wist door statige koraalmuziek af te wisselen met vreugdevolle Kerstklanken de veelzijdigheid van het programma nog eens extra te enadrukken.

De avond werd gecompleteerd door organist Arie van der Vlist, die het orgel virtuoos bespeelde en in een schitterende improvisatie de verschillende klankkleuren van het Knolorgel liet horen. Zowel muzikanten als publiek kunnen terugzien op een mooie en geslaagde avond! Irene richt zich vanaf nu op de voorbereidingen voor de concerten en optredens tijdens haar jubileumjaar 2017.

Scroll naar boven