Verslag Play In Opleidingsorkest

 

Op zaterdag 11 maart was er een Play In te Wilsum ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Chr. Muziekvereniging Euphonia – Wilsum. We verzamelden ons om 8:15 uur in het clubgebouw, 29 leden van het Opleidingsorkest van Irene en 4 jeugdleden van Hasselts Fanfare onder leiding van hun voorzitter Jan Janssen, om vervolgens met acht auto’s naar Wilsum te gaan. De Play In stond onder leiding van Ivo Kouwenhoven, de componist van veel muziekstukken voor jeugdorkesten. Met ruim 80 muzikanten studeerden we een aantal stukken in.

Erg leuk waren de momenten wanneer hij op een grappige manier uitlegde hoe een instrument werkt. Compleet met ballonnen, een bazuin, een vuvuzela en een tuinslang, hij haalde er van alles bij. Zelfs het dirigeren werd gedemonstreerd. Een jonge muzikant werd als dirigent op de bok gezet. Ook werd er ons geleerd hoe de tekens van het dirigeerstokje werken. Wanneer word je stil, hoe wordt de maat geslagen en wanneer is een stuk afgelopen?

Tussen de middag waren er heerlijke broodjes kroket, frikandel en kaassoufflé. Om 15:00 uur begon het concert. De zaal zat echt vol publiek dat kwam luisteren naar de stukken die we ingestudeerd hadden. We kijken terug op een prachtige muziekdag waarop we veel geleerd hebben.