Druk programma voor Irene Hasselt in 2018

Na een feestelijk jubileumjaar in 2017 heeft Chr. Fanfarekorps Irene ook voor 2018 weer een vol programma. De vereniging heeft inmiddels de eerste repetities achter de rug voor een goede voorbereiding van de diverse optredens die in het nieuwe jaar gepland staan.

De Drumband zal op DV zaterdag 27 januari te horen zijn bij een concert in het Gelderse Ederveen. De slagwerkers en fluitisten van Irene zullen dan samen met Irene Ederveen en de Stedelijke muziekvereniging Huissen hun repertoire laten horen.

Ook het Orkest heeft in 2018 weer diverse optredens op stapel staan. Zo staat er op DV 7 april, een dag voor de oprichtingsdatum, een concert samen met Jubal Dedemsvaart en brassband Swifterbant op de planning. Het orkest is ter voorbereiding van dit concert druk bezig met het repeteren van de diverse muziekstukken, om deze op 7 april uit te voeren.

Na een gouden medaille op het WMC 2017 te Kerkrade, zullen ook de leden van de Marchingband bij diverse evenementen in het hele land de ‘Irenesound’ laten horen. Daarnaast staat er voor de Drumband dit jaar ook een concours op de planning, waarbij de muzikanten van de drumband hun muziek en exercitie laten beoordelen door een vakkundige jury.

De vereniging wil ook in 2018 weer haar leerlingen de kans geven om hun muzikale vaardigheden verder te ontwikkelen. Nadat er in december maar liefst dertien leerlingen hun diploma behaalden, hopen er het komende jaar ook weer een heel aantal leerlingen examen te doen. Op DV 2 juni organiseert Irene haar open dag waar diverse secties vertellen over hun muzikale ervaringen en biedt de vereniging nieuwe leerlingen de kans om kennis te maken met het bespelen van een instrument en het maken van muziek in groepsverband. Voor meer informatie over Irene kunt u contact opnemen met de secretaris of kijken op irenehasselt.nl.