Onderdelen

Marchingband

De marchingband van Irene bestaat uit een fanfare-, tamboer –en pijperkorps. Het beheerst een zeer afwisselend repertoire, dat varieert van marsen tot swingende stukken. Het tamboerkorps bepaalt en accentueert maat en ritme. Het samenspel van de fluiten en de koperen klank van het orkest zorgen voor de authentieke Irenesound. De band verzorgt optredens bij evenementen en doet regelmatig mee aan marsconcoursen, zoals in juli 2022 op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade waar de marchingband met 83,69 punten een gouden medaille behaalde. In 2019 kreeg de marchingband een nieuwe uitstraling door de aanschaf van nieuwe uniformen, waarin de herkenbare blauwe kleur aangevuld wordt met gouden accenten.

Orkest

Het orkest bestaat uit koperblazers, waaronder bugels, trompetten, hoorns, trombones en baritons. Er wordt elke woensdag gerepeteerd. Er worden stukken ingestudeerd, die variëren van filmmuziek en marsen tot swingende jazzmuziek. Het orkest geeft regelmatig concerten, zoals het concert op de markt tijdens het Euifeest, het molenconcert en het kerstconcert. Jaarlijks wordt er een concert gegeven in Sporthal de Prinsenhof.

Drumband

De Drumband staat onder leiding van Roland Westra en repeteert elke vrijdag. De Drumband bestaat uit een enthousiaste groep slagwerkers, die naast traditioneel slagwerk ook een feestje kunnen bouwen met moderne muziek. De Drumband is ook regelmatig te zien bij concerten, soms samen met het orkest maar laat ook eigen stukken horen.

Opleidingsorkest & Juniorenband

In het opleidingsorkest worden jonge en wat oudere leden van Irene die nog niet zo lang lid zijn van Irene klaargestoomd voor het A-orkest. Er wordt elke woensdagavond gerepeteerd onder de bezielende leiding van Henk Beens. Er komen verschillende stukken voorbij, die aansluiten op het niveau van de leden van het opleidingsorkest. Het opleidingsorkest verzorgt regelmatig optredens, zoals onlangs tijdens de Open Monumentendag en de IJsselgewestdag.

Music Kids

In september 2020 is Irene gestart met een nieuw onderdeel: de Music Kids. Een nieuw jeugdonderdeel van de vereniging waarin kids van 4 tot 7 jaar spelenderwijs en onder professionele begeleiding kennis maken met muziek. Daarnaast leren ze wat een noot en ritme is en hoe je samen plezier beleeft aan het maken van muziek.

Irene Inclusief

Bij Irene Inclusief bieden we een plek aan mensen met een verstandelijke beperking om samen muziek te maken. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in de samenleving mee kan doen. Muziek verbindt mensen met elkaar en staat aan de basis van vele mooie herinneringen. Alle disciplines bij Irene werken samen vanuit deze overtuiging bij het maken van muziek. Als Christelijke vereniging vinden we het vanuit onze identiteit belangrijk dat we er zijn voor iedereen, wie je ook bent!

De notenkrakers

Het vrolijkste deel van de vereniging heeft zich verzameld in De Notenkrakers. Deze dweilkapel charmeert door haar ongedwongen en informele optredens op jaarmarkten, braderieën en feesten.