Onderdelen

Marchingband
De marchingband van Irene bestaat uit een fanfare-, tamboer –en pijperkorps. Het beheerst een zeer afwisselend repertoire, dat varieert van marsen tot swingende stukken. Het tamboerkorps bepaalt en accentueert maat en ritme. Het samenspel van de fluiten en de koperen klank van het orkest zorgen voor de authentieke Irenesound. De band verzorgt optredens bij evenementen en doet regelmatig mee aan marsconcoursen, zoals in juli 2017 op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade waar de marchingband met 80,80 punten een gouden medaille behaalde. In 2019 kreeg de marchingband een nieuwe uitstraling door de aanschaf van nieuwe uniformen, waarin de herkenbare blauwe kleur aangevuld wordt met gouden accenten.

Orkest
Het orkest bestaat uit koperblazers, waaronder bugels, trompetten, hoorns, trombones en baritons. Er wordt elke woensdag gerepeteerd onder leiding van Henk Beens. Er worden stukken ingestudeerd, die variëren van filmmuziek en marsen tot swingende jazzmuziek. Het orkest geeft regelmatig concerten, zoals het concert op de markt tijdens het Euifeest, het molenconcert en het kerstconcert. Jaarlijks wordt er een concert gegeven in Sporthal de Prinsenhof.

Drumband 
De Drumband staat onder leiding van Kees Does en repeteert elke vrijdag. De Drumband bestaat uit het slagwerk, fluiten en piccolo’s. De Drumband is ook regelmatig te zien bij concerten, vaak samen met het orkest maar laat ook eigen stukken horen.

Opleidingsorkest
In het opleidingsorkest worden jonge en wat oudere leden van Irene die nog niet zo lang lid zijn van Irene klaargestoomd voor het A-orkest. Er wordt elke donderdagmiddag gerepeteerd onder de bezielende leiding van Han Koek. Er komen verschillende stukken voorbij, die aansluiten op het niveau van de leden van het opleidingsorkest. Het opleidingsorkest verzorgt regelmatig optredens, zoals onlangs tijdens de Open Monumentendag en de IJsselgewestdag.

Music Kids
In september 2020 is Irene gestart met een nieuw onderdeel: de Music Kids. Een nieuw jeugdonderdeel van de vereniging waarin kids van 5 tot 7 jaar spelenderwijs en onder professionele begeleiding kennis maken met muziek. Daarnaast leren ze wat een noot en ritme is en hoe je samen plezier beleeft aan het maken van muziek.

De notenkrakers
Het vrolijkste deel van de vereniging heeft zich verzameld in De Notenkrakers. Deze dweilkapel charmeert door haar ongedwongen en informele optredens op jaarmarkten, braderieën en feesten.