Irene Hasselt houdt Open Dag

Chr. Fanfarekorps Irene houdt op zaterdag 25 juni een Open Dag. De vereniging opent dan haar deuren zodat jong en oud kennis kan maken met alles wat de muziekvereniging te bieden heeft. Daarnaast biedt de vereniging ook dit jaar weer 10 gratis muzieklessen aan, die starten na de zomervakantie.

In de afgelopen weken hebben de muziekdocenten van Irene al verschillende scholen in de gemeente Zwartewaterland bezocht. De docenten hebben allerlei instrumenten laten horen aan de leerlingen, om zo de leerlingen te vertellen over hoe het is om muziek te maken. De vereniging nodigt iedereen uit om op 25 juni de open dag te bezoeken om zo verder kennis te maken met muziek, en alles wat de Irene haar leden te bieden heeft.

Om iedereen de mogelijkheid te geven om te ondervinden hoe het is om een instrument te bespelen, biedt de vereniging 10 gratis muzieklessen aan. Bij Irene is het onder andere mogelijk om te kiezen tussen piccolo, dwarsfluit, trompet, trombone of saxofoon, en ook slagwerk is mogelijk. De 10 gratis lessen starten na de zomervakantie, en aanmelden hiervoor kan tijdens de open dag, of altijd online via de website van de vereniging: irenehasselt.nl

Naast muzieklessen om een instrument te leren bespelen, biedt Irene ook muziekeducatie aan jongere kinderen van 5 tot 7 jaar: De Music Kids. Iedere zaterdagochtend leren kinderen bij Music Kids alles over het maken van muziek, zoals kennis over verschillende instrumenten, leren lezen van noten maar bovenal plezier hebben in het maken van muziek. Wanneer de kinderen later ook een muziekinstrument willen leren bespelen in een vervolgtraject, dan hebben ze, dankzij Music Kids, een enorme voorsprong opgebouwd.

Ook voor de oudere jeugd en volwassenen zijn er veel mogelijkheden. Irene kan in dat geval maatwerk bieden. Hiervoor is een bezoek aan de open dag ook zeker de moeite waard! Irene hoopt u/jou welkom te mogen heten tijdens haar open dag op 25 juni in het clubgebouw aan de Eikenlaan 21 te Hasselt. De open dag begint om 10:00 uur, en duurt tot ca. 13:00 uur.