Irene Hasselt start met MUSIC KIDS

In September 2020 start Irene Hasselt met Music Kids voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Iedere zaterdagochtend van 10:30 tot 11:15 maken kinderen op spelenderwijs en onder professionele begeleiding kennis met het maken van muziek. Naast de gezelligheid met een leuke groep kinderen is op vroege leeftijd beginnen met het maken van muziek een enorme stimulans voor de hersenen.

Direct voor een instrument kiezen is vaak een stap te ver, bij Music Kids maken kinderen kennis met diverse instrumenten zoals basedrum, trommel, dwarsfluit, trompet en bugel. Daarnaast leren ze wat een noot en ritme is en hoe je samen plezier beleeft aan het maken van muziek.

Naast het stimuleren van het maken van muziek is het meten van muzikale aanleg en het bekijken welk instrument bij een kind zou passen. Kinderen die door willen stromen naar een vervolgtraject om echt goed een muziekinstrument te leren bespelen hebben dankzij Music Kids een enorme voorsprong en kunnen eerder doorstromen naar het jeugdorkest.

Naast plezier in het maken van muziek bouwen kinderen nieuwe vriendschapsbanden op met leeftijdsgenoten en krijgen ze een inkijkje in het verenigingsleven van Irene Hasselt. Om dit extra te stimuleren worden er diverse pannenkoeken-, sport- en speldagen georganiseerd om zo met je nieuwe vrienden lekker te eten en te spelen.

Enthousiast geworden? Geef je op via irenehasselt.nl/musickids of neem contact op met de leerlingbegeleider via leerlingbegeleider@irenehasselt.nl