Reünie en concert Irene Hasselt daverend succes!

Na een maandenlange voorbereiding bereikte het jubileumjaar van Chr. Fanfarekorps Irene afgelopen zaterdag het hoogtepunt: Overdag vond er een reünie plaats terwijl er ’s avonds een grandioos concert werd gegeven. Tevens werd tijdens het concert de DVD ‘A Marching Odyssey’ gepresenteerd met beelden van Irene door de jaren heen, voorzien van commentaar van diverse (oud-)leden.

Men begon in Sporthal de Prinsenhof, waar de muzikanten van Irene samen met de oud-leden repeteerden voor hun bijdrage aan het concert. De dag kreeg een vervolg in het eigen clubgebouw aan de Eikenlaan waar de eigenlijke reünie plaatsvond. Een stroom van mensen vond zijn weg naar het clubgebouw, waar men onder het genot van een hapje en een drankje de nodige herinneringen op kon halen.
Aan het eind van de middag vertrok men weer richting de Prinsenhof waar een heerlijk buffet klaarstond voor leden en reünisten. Hierna maakte een ieder zich op voor het concert.

Afwisselend repertoire
Toen het concert om 19.30 begon bleek dat de muzikanten op mochten treden voor een volledig gevulde sporthal. De avond werd geopend met een bewerking van Psalm 150. Waarna het programma voor de pauze optredens bevatte van het orkest, de drumband en het jeugd- en opleidingsorkest. Daarbij werd populaire muziek van Kensington en Toto afgewisseld met klassieke orkestwerken als Mercury van Jan v.d. Roost en Roll of Honour van Jacob de Haan.

17 jubilarissen!
Voor de pauze werden er maar liefst 17 jubilarissen gehuldigd die 12,5, 40, 50 en maar liefst 60 jaar lid zijn. De volgende leden ontvingen een onderscheiding: Voor 12,5 jaar Joanne Admiraal, Aletta Boezelman, Matthan van Eijnsbergen, Jorik Kamphof, Edward de Leeuw, Aaldert Pleijsier, Beja Postma, Gerriëtte Rietman, Ingrid Sterenberg, Erik Strijker en Andrea ter Wee, voor 40 jaar Bea van de Groep, 50 jaar muzikant was Henk Bergman en Joke Bergman terwijl Aaldert Bergman, Dick Bergman en Jan Hilboezen maar liefst 60 jaar aan Irene verbonden zijn als muzikant. Deze laatste drie ontvingen behalve de onderscheiding de eerste exemplaren van de DVD ‘A Marching Odyssey’.

Dick Bergman, Aaldert Bergman en Jan Hilboezen zijn 60 jaar lid

DVD
Deze DVD bestaat uit beelden uit het rijke videoarchief van Irene en geeft een overzicht van de ontwikkeling en hoogtepunten van de 60-jarige vereniging. Daarnaast zijn er interviews opgenomen met diverse (oud-)leden die de beelden van commentaar voorzien. Voor samenstelling en montage werd gezorgd door de eigen leden Jan Admiraal jr. en Mark ten Klooster. De DVD kan men bestellen voor €10,- via pr@irenehasselt.nl

Wat een geluid
Na de pauze voegden de reünisten zich bij de verenigingsonderdelen waardoor er een enorm orkest ontstond van meer dan 120 leden. Tijdens de diverse repetities was door dirigenten Henk Beens, Kees Does en Han Koek opgemerkt dat de reünisten het musiceren nog niet verleerd waren. Dit werd duidelijk tijdens de tweede helft van het programma, dat samengesteld was uit verzoeknummers van de reünisten. ‘Wat een geluid’ klonk het uit de zaal, toen de muzikanten als Massed Band de Mars der Medici ten gehore brachten. Maar ook de andere stukken, variërend van Ross Roy tot Scotland the Brave brachten het publiek in vervoering.

Toegift
De avond werd besloten door voorzitter Beja Postma met een dankwoord voor het organiserend comité bestaande uit Nieke Kamphof, Marko Nijmeijer, Esther Spijkerman en Nelleke van der Weij. Het door de leden spontaan ingezette clublied ‘Voor Irene zijn wij allemaal’ vormde een prachtige afsluiting van een enerverende dag.