Spanning stijgt voor Irene Hasselt

Op 15 juli zal Chr. Fanfarekorps Irene uit Hasselt zich presenteren op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Na een maandenlang voorbereidingstraject onder leiding van dirigent Henk Beens en slagwerk- en marsinstructeur Kees Does strijdt het korps deze zaterdag mee om de medailles. Met de marsen Marche Victorieuse van H.L. Blankenburg en General Mitchell van R.B. Hall gaat Irene voor een gouden medaille. Hiervoor moet men zowel muzikaal als marcherend een topprestatie leveren.

Van de leden vraagt deze muziekwedstrijd, die ook wel bekend staat als de Olympische Spelen van de blaasmuziek, behoorlijk wat. Zo werd er minimaal twee keer per week gerepeteerd en werden er diverse zaterdagen gespendeerd aan het ‘fine-tunen’ van zowel de muziek als de exercitie.

Om te laten horen en zien wat de vereniging in de afgelopen maanden bereikt heeft, is er een speciale ‘uitzwaairepetitie’ op vrijdagavond 14 juli. De inwoners van de gemeente Zwartewaterland kunnen op sportpark ’t Hoenbroeck in Hasselt vanaf 19.30 Irene live in actie zien en de vereniging veel succes wensen voor het optreden op zaterdag.