Goud voor Irene Hasselt

Irene Hasselt speelde de mars ‘Gibraltar’ bij het stilstaande onderdeel

Afgelopen zaterdag reisde de marchingband van Chr. Fanfarekorps Irene af naar het Duitse Rastede voor deelname aan de Rasteder Musiktage. Het korps deed mee aan de marswedstrijd van het festival en behaalde een gouden medaille met haar optreden.

Voor Irene was het de zevende keer dat men deelnam aan dit internationale muziekfestival. Behalve de spanning voor het optreden steeg ook de temperatuur tot ongekende hoogte, wat de moeilijkheidsgraad van het optreden nog eens extra verhoogde. Ondanks de hitte wist Irene een uitstekend optreden neer te zetten, dat beoordeeld werd door de jury met 80,54 punten. Daarmee werd het korps derde in haar klasse en werd een gouden medaille gewonnen. Dit alles in een sterk internationaal deelnemersveld, met korpsen uit Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Polen die in dezelfde categorie als Irene uitkwamen.

De marchingband liet marcherend de marsen Victory Day en Washington Grays horen, om vervolgens concerterend de mars Gibraltar te spelen bij het stilstaande onderdeel. Voor acht jonge leden van de vereniging was het een zeer bijzondere dag: zij maakten hun wedstrijddebuut voor de marchingband. De muzikanten kunnen nu, behalve van hun gouden medaille, gaan genieten van een welverdiende vakantie en zullen na de vakantie te zien en te horen zijn tijdens de corsoweken in Sint Jansklooster en Vollenhove en bij het Euifeestconcert en de Euifeestoptocht in Hasselt.