Irene Hasselt geeft voorjaarsconcert

Op D.V. zaterdag 28 maart geeft Chr. Fanfarekorps Irene haar jaarlijkse voorjaarsconcert in sporthal ‘De Prinsenhof’ in Hasselt. Dit concert is ieder jaar weer een belangrijk moment voor de leden van Irene, waarin alle onderdelen van de vereniging zullen optreden.

Irene presenteert ook dit jaar weer een volledig nieuw programma, om een amuserend concert te geven aan haar publiek. Zo zullen dit jaar verschillende secties uit orkest en drumband zelfstandig een eigen werk ten gehore brengen. De vereniging wil zo de verscheidenheid van de verschillende instrumenten die het korps rijk is presenteren aan het publiek.

Voor de muzikanten van Irene is de voorbereiding voor dit concert in volle gang. De muzikanten repeteren wekelijks in het clubgebouw aan de Eikenlaan om de werken die op het programma staan in te studeren. Deze uit te voeren werken variëren van statige marsen, tot swingende stukken uit de populaire muziek. Hiermee hoopt de vereniging een amuserend concert te geven aan haar publiek.

Tijdens deze jaarlijkse uitvoering treden alle hoofonderdelen van de vereniging op: het orkest, de drumband en het jeugd-/opleidingsorkest. Elk onderdeel van de vereniging zal een deel van het programma verzorgen. Daarnaast zullen een aantal werken gezamenlijk uitgevoerd worden. De dirigent van het orkest is Henk Beens, de drumband staat onder leiding van dirigent Kees Does en Han Koek is de dirigent van het jeugd-/opleidingsorkest.

Het concert begint om 19:30 uur en de toegang is gratis. De leden van Irene nodigen iedereen uit om het concert bij te wonen.