Irene Hasselt is op zoek naar jou!


Irene Hasselt is een veelzijdige vereniging die wekelijks zo’n honderd mensen de gelegenheid geeft zich op muzikaal gebied te ontwikkelen. Het korps bestaat uit een fanfareorkest, drumband, opleidingsorkest, blaaskapel en een in samenwerking met Hasselts Fanfare opgericht seniorenorkest. Daarnaast is de vereniging bekend door haar marchingband die regelmatig te zien is tijdens evenementen. Ook doet de marchingband mee aan marsconcoursen, waarbij zij in de hoogste divisie uitkomt.

De vereniging heeft een bloeiende jeugdopleiding waar professionele muziekdocenten de muzieklessen verzorgen. Instrumenten die bij Irene bespeeld worden zijn o.a.: bariton, dwarsfluit, trompet, sousafoon en diverse slagwerkinstrumenten.

Dit najaar organiseert Irene op DV zaterdag 16 september in haar eigen clubgebouw een voorlichtingsmiddag gericht op het kennismaken met slagwerk. Het gaat hierbij om zowel melodisch slagwerk (bijv. xylofoon, marimba) alsook ongestemd slagwerk (bijv. trommel, drumstel, bongo’s, djembé). Roland Westra, de slagwerkdocent van Irene, en Kees Does, de dirigent van de drumband, zullen laten zien en horen welke klanken de diverse instrumenten hebben en wat de mogelijkheden zijn. Om deel te kunnen nemen aan de workshops kun je je opgeven via: leerlingbegeleider@irenehasselt.nl.