Irene Hasselt organiseert Open Dag

Chr. Fanfarekorps Irene is een muziekvereniging met veel jeugd. Naast de lessen die de leerlingen van Irene wekelijks volgen, maken veel leerlingen ook gezamenlijk muziek. Zo heeft de vereniging een opleidingsorkest dat wekelijks repeteert waarin de jonge leden ervaring opdoen. Daarnaast repeteren de jeugdige slagwerkers van de vereniging ook iedere week in een jeugddrumband. De vereniging streeft ernaar om zo zoveel mogelijk leerlingen de kans te geven zich muzikaal te ontwikkelen door op een leuke manier samen met anderen muziek te maken.

Op D.V. zaterdagmiddag 2 juni a.s. van 14:00 tot 16:00 uur staat de jeugd extra centraal tijdens de jaarlijkse open dag van de vereniging. Tijdens deze open dag presenteert de vereniging zich aan nieuwe leden en zullen zowel het opleidingsorkest als de jeugddrumband een optreden geven. Bezoekers kunnen die middag kennis maken met de diverse instrumenten die bespeeld worden binnen een Fanfareorkest. Na afloop van de Open Dag zullen ook de Drumband en het Orkest van zich laten horen tijdens d’Uutvoering, waarbij zij diverse muziekstukken spelen voor eigen leden en andere belangstellenden.

In de aanloop naar de open dag zullen de muziekdocenten van Irene muzieklessen verzorgen voor basisschoolleerlingen uit Hasselt. De leerlingen zullen dan kennis maken met slagwerk, fluiten & piccolo’s en andere blaasinstrumenten uit het Fanfarekorps. De vereniging nodigt iedereen uit de open dag te bezoeken in haar clubgebouw aan de Eikenlaan 21. Tevens biedt de vereniging de mogelijkheid om met 10 gratis muzieklessen kennis te maken met het bespelen van een instrument.