Irene Hasselt presenteert: Molenconcert

foto_artikel_molenconcert_2016

De gehele muziekvereniging neemt deel aan het jaarlijks terugkerende molenconcert bij Korenmolen de Zwaluw in Hasselt. Irene steunt hiermee uiteraard ook de molen door aandacht te vragen voor de wieken. Mocht u een consumptie nuttigen, dan gaat een deel hiervan naar de molen zodat er weer het nodige geïnvesteerd kan worden om de wieken draaiende te houden.

Om 19:00u trapt blaaskapel de Notenkrakers af om de stemming er al flink in te krijgen. Het publiek kan wat betreft het concert genieten van de diverse onderdelen. Het wordt een gevarieerd programma waarbij er ruimte is voor bekende meezingers met daarnaast ook de marsen waar ‘Irene’ veel successen heeft geboekt op de diverse concoursen.

Tijdens het molenconcert kan het publiek ook genieten van het jeugdorkest. Het Jeugdorkest bestaat voornamelijk uit het aanstormende talent van de vereniging. Samenspel, naar elkaar luisteren en op tijd rust nemen en weer invallen zijn belangrijke voorwaarden om gepromoveerd te worden naar het grote orkest. Het Jeugdorkest vormt een belangrijke oefenschool om deze en andere technieken onder de knie te krijgen.
De jeugdleden spelen meerdere malen per jaar op concerten in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen om ook op deze manier ervaring op te doen om te spelen voor publiek. Het molenconcert is voor de jeugdige leden geen onbekend terrein. Het jeugdorkest speelt hier nu als vaste gast tijdens de Open Monumentendag.

Christelijk Fanfarekorps ‘Irene’ houdt op 4 tot 9 juli ook weer haar jaarlijkse openschaalcollecte. Op maandag 4 en woensdag 6 juli gaat het korps marcherend door Hasselt en hoopt het voldoende geld op te halen om de vereniging in stand te houden. “Voor een vereniging is het altijd lastig om jaarlijks financieel goed rond te komen”, laten de initiatiefnemers weten. “Om te voorkomen dat er bezuinigd moet worden op materialen die toch echt aangeschaft moeten worden en om de leden te voorzien van een goede opleiding vraagt de vereniging de bewoners van Hasselt om hulp.”