Irene Hasselt tijdens het Euifeest

‘HET EUIFEEST IS EEN PRACHTIGE KANS OM ONS AAN HASSELT TE PRESENTEREN’

Bij het Euifeest hoort muziek, ook van het Christelijke Fanfarekorps Irene Hasselt. Zo geeft het korps op woensdag 24 augustus 2016 het traditionele Euifeestconcert, waarbij de drumband en het orkest zowel gezamenlijk als afzonderlijk van elkaar optreden. “Het is een gevarieerd programma met ruimte voor bekende meezingers, statige concertwerken en marsen waarmee wij op diverse concoursen veel successen hebben geboekt”, licht bestuurslid Jacob Admiraal een tipje van sluier.

Tijdens de optocht van zaterdag 27 augustus 2016 presenteert Irene zich als echte marchingband, waarbij de tamboers de maat en het ritme bepalen. “Wij zien het Euifeest als een prachtige kans om ons aan de Hasselter bevolking te presenteren”, zegt Admiraal. “Met onze jeugdige vereniging willen wij graag een steentje bijdrage, om het Euifeest ieder jaar tot een succes te maken. Wij maken dan gericht contact met de inwoners, proberen ze met een afwisselend repertoire te vermaken en wellicht te enthousiasmeren voor onze vereniging, zodat wij ons ook in de toekomst kunnen blijven presenteren tijdens evenementen als het Euifeest.”

JUBILEUM

Volgend jaar hoopt het Christelijke Fanfarekorps Irene Hasselt zijn 60-jarig bestaan te vieren. “Achter de schermen werkt een commissie al aan een sprankelend programma om dit jubileum samen met Hasselt te vieren”, laat Admiraal weten. Irene is een traditioneel fanfare aangevuld met fluiten en piccolo’s wat binnen een afwisselend repertoire een zeer unieke sound oplevert. De vereniging bestaat uit een marchingband, orkest, drumband, opleidingsorkest en het dweilkapel de notenkrakers. Irene is echt voor iedereen!