Spetterende Uitvoering Irene Hasselt

HASSELT – Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse uitvoering van Chr. Fanfarekorps Irene Hasselt plaats. Het concert had dit jaar als thema: Pop Classics, waarbij werken uit de klassieke popmuziek ten gehore werden gebracht. Ook mocht de vereniging dit jaar weer een aantal jubilarissen huldigen.

De jaarlijkse uitvoering is ieder jaar weer een concert waar de muzikanten van Irene naartoe leven en waar een uitgebreide voorbereiding aan vooraf gaat. Alle onderdelen van de vereniging traden op met hun eigen repertoire en speelden daarnaast gezamenlijk de William Blueheart March. De muzikale eindverantwoordelijkheid lag in handen van dirigenten Henk Beens, Kees Does en Han Koek.

De eerste helft van de avond werd besloten met het huldigen van de jubilarissen. Dit jaar mocht de vereniging weer 9 leden huldigen die 12,5, 40 en 50 jaar muzikant zijn. Voor 12,5 jaar: Annemijn Admiraal, Nieke Admiraal, Mark ten Klooster, Esther Koert, Rolinda Westhuis (niet op de foto) en Daan Wiersma. Voor 40 jaar: Truus Dijkstra en Wardi de Leeuw. Voor 50 jaar: Willem Dijkstra. Zij ontvingen een oorkonde van de landelijke muziekbond en een aandenken aan hun jubileum.

Na de pauze verschenen de muzikanten in thema gerelateerde kleding, en werden diverse nummers rondom het thema ‘Pop Classics’ ten gehore gebracht. Hierbij werd onder andere muziek van ABBA en Elvis Presley gespeeld. De leden van Irene Hasselt blikken terug op een zeer geslaagd concert!